V míse promícháme 200 g celozrnné špaldové mouky, 200 g pohankové mouky, špetku soli, lžíci rapadury (nebo cukru), 40 g rozehřátého rostlinného másla (Alsan) a v 250 g teplého rýžového mléka rozmíchané půl kostky čerstvého droždí.
Dobře zpracujeme na pružné nelepivé těsto a v zakryté míse necháme půl hodiny kynout. Prohněteme, vyválíme hada a toho rozdělíme na 16 dílů. Z každého dílku rozválíme kolečko velké asi jako mužská dlaň, poklademe ovocem a posypeme drobenkou připravenou ze 40 g rostlinného másla, 50 g celozrnné špaldové mouky a 50 g rapadury. Pečeme při 180 stupních 20 minut.
Lákavé, hned bych zakousla :-) Paní Evo, mám doma jen sáček sušeného droždí, kolik mám tedy použít? Celý sáček nebo půlku? S droždím peču minimálně, tak nejsem v této oblasti moc znalá ;-) Děkuji za poučení :-)
OdpovědětVymazatpůlku :)
Vymazat