JABLEČNÁ BÁBOVKA S TAHINI

Opravdu moc dobrá, doporučuji!
V míse promícháme 450 g najemno nastrouhaných jablíček (nejlepší jsou padančata), 100 g rapadury (nebo cukru), 100 g tahini, 1 sáček vanilkového pudingu, šťávu a kůru z půlky biocitronu, 50 g drobných hrozinek korintek, 250 g polohrubé mouky (klidně použijte celozrnnou) a 2 lžičky kypřicího prášku. Rozprostřeme do dobře vymaštěné bábovkové formy a pečeme při 180 stupních 30 - 40 minut. Zdobíme čokoládovou polevou.


4 komentáře:

  1. Výborná! Místo polevy jsem dala kousky hořké čokolády přímo do těsta a bábovka je povedená :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mohla bych zeptat, kde jsem udělala chybu - vyklopila jsem bábovku a ona mi spadla (skoro na placku:). Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem na to přišla - špatně zapsaný recept. Místo 450g jablek 1kg :). Ale chuťově je dobrá.

      Vymazat