CIZRNA SE ŠPENÁTEM A TAHINI

Klasika s trošku jiným šmakem díky tahini. Je to rychlé a jednoduché a k tomu moc dobré. Pokud se vám nechce vařit cizrnu, použijte dvě plechovky té sterilované.
250 g cizrny předem namočíme na 8 hodin do teplé vody se lžící jablečného octa (kvůli aktivaci fytázy), propláchneme v cedníku a uvaříme do měkka.
Na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme dva utřené stroužky česneku, lžičku garam masaly a lžičku kurkumy a po chvíli uvařenou a scezenou cizrnu a 300 g spařeného a nakrájeného špenátu. Osolíme a 15 minut dusíme. Pokud je třeba, můžeme trochu podlít, ale ve špenátu je obvykle vody dost. Nakonec vmícháme dvě lžíce tahini a 1 – 2 lžíce citronové šťávy a prohřejeme. Podáváme s dušenou rýží.


Žádné komentáře:

Okomentovat