SALÁT S KUKUŘICÍ A TOFU

Výtečný salát, který se jí teplý, ale chutnat vám bude i po vychladnutí.
Dvě zralé kukuřice ořežeme nožem a deset minut opékáme na lžíci oleje. Ochutíme lžičkou Bambovy soli (nebo jiné kořenicí soli), vmícháme 200 g na kostičky nakrájeného uzeného tofu a 5 sušených rajčat naložených v oleji nakrájených na nudličky. Opékáme ještě 5 minut, odstavíme a ochutíme lžící umeocta (jiný ocet je příliš kyselý, tak pokud nemáte ten z ume švestiček, použijte třeba jablečný nebo vinný, ale mnohem méně). Uvaříme podle návodu na obalu 300 g tarhoni (drobné těstoviny), promícháme s kukuřicí a 150 g listového salátu (já jsem použila koupenou směs).


Žádné komentáře:

Okomentovat