Je to opravdu moc dobré, nebojte se toho
V míse promícháme 50 ml bílého vína, 50 ml olivového oleje, 3 utřené stroužky česneku, sůl, pepř a několik pokrájených šalvějových lístků. Do této marinády vmícháme jednu menší na proužky nakrájenou dýni a necháme alespoň hodinu marinovat. Dýni přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 200 stupních půl hodiny, na posledních pět minut zapneme gril.
Doměkka uvaříme 100 g předem namočené cizrny a jednu středně velkou červenou řepu. Cizrnu scedíme (vodu nevyléváme) a řepu oloupeme, oboje vložíme do mixéru, přidáme 3 stroužky česneku, 3 lžíce tahini, sůl, pepř a šťávu z půlky citronu. Rozmixujeme dohladka, podle potřeby naředíme vodou z cizrny. Pokud je třeba, dosolíme a dokyselíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat