Rybíz je samosebou mražený
Umeleme 30 g lněného semínka a na půl hodiny ho namočíme do 250 ml rostlinného mléka. V míse promícháme 200 g polohrubé mouky, 100 g celozrnné špaldové mouky, 100 g mletých mandlí, 1 lžičku jedlé sody a 2 lžičky kypřicího prášku.
V jiné nádobě rozmícháme 100 ml datlového sirupu, 100 ml oleje a namočený len. Vmícháme k mouce, ale nemícháme dlouho, natož v robotu, jinak z toho bude lepidlo a těsto nevykyne, jak by mělo. Těsto rozetřeme do menšího vymaštěného pekáčku, posypeme 250 g červeného rybízu, dlaní vmáčkneme do těsta a pečeme při 200 stupních 25 – 30 minut.
Dobrý den z Jihlavy.
OdpovědětVymazatZrovna jsem včera přemýšlela co z rybízu v mrazáku a šup, takový parádní receptík.
Určitě to bude dobrota
Díky a mějte se krásně 🍀
Je vynikající, zvlášť těsto musím pochválit,tak dobré jsem ho nečekala, ale možná o to víc mi chutnalo😁
OdpovědětVymazatDěkuji za recept!
Dotaz: mandle melete celé, neloupané? A melete je v mlýnku nebo v robotu? Moc děkuji za odpověď :-)
OdpovědětVymazatcelé :)
VymazatMožná můj dotaz působil dost naivně, ale ptala jsem se proto, že "mandlová mouka" je vždy z loupaných mandlí... Přišlo mi, že z neloupaných mandlí by koláč "dřel" na jazyku, ale možná se mýlím, a prostě to takto vyzkouším ;-)
Vymazatmandle nikdy neloupu a na jazyku nic nedře, naopak zůstane zachováno mnoho prospěšných látek
VymazatNaprosto fantastický koláč :) lepší jsem nejedla.
OdpovědětVymazatto jsem moc ráda! ♥
Vymazat