Scuk skvěle funguje i v době krize, takže jsem si včera přivezla kromě jiného jeden pěkný lilek a červenou papriku. Co s ním? Třeba omáčku k těstovinám.
Jeden lilek, jednu červenou papriku a jednu cibuli nakrájíme na kostičky, vložíme do zapékací misky s víkem, osolíme, okořeníme lžičkou oregana a promícháme se dvěma lžícemi olivového oleje. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme za občasného promíchání půl hodiny. Vmícháme 2 lžíce rajského protlaku, vrátíme do trouby a bez pokličky pečeme ještě 15 minut. Společně s 200 ml rostlinné smetany rozmixujeme dohladka (mixovat nemusíme, můžeme jen promíchat a prohřát). Omáčku promícháme s horkými uvařenými těstovinami. 50 g vlašských ořechů umeleme a promícháme se špetkou soli a hrstí čerstvých posekaných divokých nebo zahradních bylinek (pampeliška, ptačinec, řebříček, orsej, sedmikráska, fialka, popenec, smil, oregano, šalvěj, medvědí česnek, saturejka...). Touto směsí sypeme porce na talíři.
Žádné komentáře:
Okomentovat