NELOUPANÁ RÝŽE S TEMPEHEM A CIBULÍ

Mrazit můžeme dokonce i tempeh, takže tohle vynikající jídlo máme opět díky našemu mrazáku 
Večer předem namočíme do vody 250 g neloupané rýže (natural). Druhý den ji propláchneme v cedníku a necháme okapat.
Na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli, vmícháme rýži, osolíme, a chvíli společně opékáme. Zalijeme 750 ml horké vody, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme, dokud se tekutina nevstřebá, a rýže není měkká.
Do větší zapékací misky dáme 3 lžíce oleje, rozehřejeme a vmícháme 750 g cibule nakrájené na kostičky. Opékáme asi 15 minut, okořeníme lžící mahá koření (kmín, hořčice, koriandr) a přidáme 200 g na nudličky nastrouhaného uzeného tempehu. Za občasného promíchání opékáme dozlatova, klidně to může trvat hodinu. Jakmile je směs pěkně opečená a rýže měkká, promícháme to všechno pěkně dohromady a šoupneme v zapékací misce do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme půl hodiny, dokud se nevytvoří křupavá kůrčička. Podáváme s kvašenou zeleninou a divokými bylinkami.



Žádné komentáře:

Okomentovat