ŠPENÁTOVÉ KNEDLÍKY S HOUBOVOU OMÁČKOU

Jemné, lahodné jídlo.
Uvaříme ve slupce 800 g brambor, po vychladnutí oloupeme, prolisujeme na vál, přidáme 150 g nasekaných špenátových listů, 2 lžíce Hrašky rozmíchané v 50 ml vody (nahrazuje vajíčko), sůl a 300 g hrubé mouky. Zpracujeme těsto, rozdělíme ho na poloviny, z každé vytvarujeme knedlík a vaříme na pařáku v páře půl hodiny.
Omáčka: na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, vmícháme pokrájené houby – 300 g hlívy a 200 g žampionů, okořeníme oreganem, tymiánem a kmínem, osolíme a asi půl hodiny opékáme, dokud houby nepustí šťávu a opět nevyschnou a nezezlátnou. V 500 ml rostlinného mléka rozkvedláme 2 lžíce hladké mouky, vlijeme k houbám, přivedeme k varu a za stálého míchání 5 minut povaříme. Odstavíme a po částečném zchladnutí vmícháme lžíci světlého misa.


Žádné komentáře:

Okomentovat