RÝŽE S JARNÍMI BYLINKAMI

Letos dříve než jiné roky jsou k vidění jarní bylinky. Začátkem března je to věc naprosto nevídaná, tady u nás každopádně. Je tedy načase je začít přidávat do jídel – polévek, pomazánek, luštěninových kaší, omáček nebo rizot.
Nejprve uvaříme či udusíme 300 g jasmínové rýže tak, jak jsme zvyklí. Na lžíci oleje osmahneme cibuli, přidáme lžičku koření na tajine a po chvíli 200 g libovolného tofu. Já jsem přidala moje oblíbené lahůdkové od Sunfood. Několik minut společně opékáme, vsypeme 400 g hrášku (v zimě mraženého), osolíme a 5 minut dusíme. Promícháme s hotovu rýží spolu s 200 ml mandlové smetany a miskou pokrájených jarních bylinek (já v zahradě našla medvědí česnek, řebříček, popenec, vrbinu penízkovou, bršlici, pampelišku, jitrocel a ptačinec). Podáváme se salátem nebo kvašenou zeleninou.


Žádné komentáře:

Okomentovat