PIKANTNÍ FAZOLE

Jednoduché, dobré a zdravé jídlo.
Přes noc namočíme 150 g fazolí černé oko a druhý den je v čisté vodě uvaříme doměkka se dvěma bobkovými listy. Scedíme, necháme okapat a vývar uchováme.
Na dvou lžících oleje osmahneme 3 pokrájené cibule a 3 stroužky česneku, přidáme 200 g smaženého tempehu nastrouhaného nahrubo a ještě 10 minut společně opékáme. Ochutíme lžící pasty Sambal oelek, vmícháme uvařené fazole a 400 g oloupaných a nakrájených rajčat (v zimě mražených nebo sterilovaných). Trochu podlijeme vývarem z fazolí a dusíme 10 minut. Přidáme svazek pokrájené petrželové natě a ještě krátce povaříme. Hotové fazole ochutíme Shoyu a Umeoctem. Podáváme s plackami nebo chlebem a kvašenou zeleninou.


2 komentáře: