ZELNÝ SALÁT S UZENÝM TOFU

100% vegan.
Do 100 ml vody zašleháme metličkou 25 g hladké mouky a na mírném plameni uvaříme na hustou kaši. Odstavíme a do částečně zchladlé kaše postupně zašleháme 2 lžíce panenského olivového oleje a 50 ml rýžového mléka. Osolíme bylinkovou solí, okořeníme čerstvě tlučeným pepřem, špetkou kurkumy, osladíme lžičkou cukru a okyselíme šťávou z půlky citrónu. Vyrobili jsme si tak veganskou verzi majonézy.
Půlku zelné hlávky nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce, maličko podlijeme vodou a vaříme deset minut do poloměkka. Necháme vychladnout a vmícháme najemno nakrájený pórek a 200 g nahrubo nastrouhaného uzeného tofu. Nakonec spojíme rostlinnou majonézou, případně dosolíme nebo dokyselíme a dobře promícháme.




více salátů najdete ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat