JABLEČNÝ DORTÍK S KAROBOVOU POLEVOU

100% vegan.
Výtečný šťavnatý jablečný dortíček, takové mám ráda.
V jedné míse smícháme 120 g celozrnné špaldové mouky, 130 g hrubé bílé mouky, 2 lžíce kypřicího prášku a 100 g hnědého cukru. Do druhé mísy nastrouháme na hrubém struhadle 750 g jablek, vmícháme 200 g najemno nastrouhaného přírodního tofu a dvě lžíce špaldového sirupu. Jablečnou směs přidáme k mouce a promícháme. Dortovou formu o průměru 20 cm vymastíme a těsto do ní navrstvíme a uhladíme. Pečeme na 170 stupňů hodinu. V malém kastrůlku rozšleháme metličkou 150 ml rýžového mléka, polévkovou lžíci bramborového škrobu, dvě lžíce hnědého cukru a lžíci karobu. Přivedeme k varu a uvaříme na hustou kaši. Odstavíme a vmícháme tři až čtyři lžíce kokosového oleje. Rozetřeme na dortík a posypeme nahrubo sekanými mandlemi. Necháme zchladnout.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat