KOPŘIVOVÉ KNEDLÍKY S PEČENÝM ZELÍM

Do veliké mísy najemno nakrouháme půl hlávky červeného zelí a vmícháme půlku pokrájeného řapíkatého celeru, tři jablka, oloupaná a nakrájená na kostičky a 6 pokrájených červených cibulí. Nastrouháme kousek křenu a vmícháme jej k zelí spolu se solí a 300 ml bílého jogurtu. Směs narovnáme do pekáčku, zalijeme 200 ml bílého vína, zakryjeme poklicí a pečeme 90 minut na 200 stupňů. Během pečení párkrát promícháme.
800 g uvařených a oloupaných brambor najemno nastrouháme a promícháme se 300 g hrubé mouky, miskou spařených a pokrájených kopřiv, lžičkou soli a vajíčkem. Zpracujeme těsto, vyválíme z něho hada a krájíme knedlíčky, které zavařujeme do vroucí slané vody. Vaříme pět minut od vyplavání. Na talíři poléváme rozpuštěným máslem.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat