TABOULEH Z QUINOY

100% vegan.
Tohle je moje premiéra s quinoou, nikdy dříve jsem ji zatím nejedla ani nevařila. Quinoa je obilnina, která pochází z jihoamerických And, Inkové ji měli ve velké úctě, o čemž svědčí už její prastaré jméno Matka obilí. Chutná výtečně, skoro oříškově a je krásně křupavá. Řekla jsem si, že z ní zkusím připravit tradiční salát tabouleh.
250 g černé quinoy objemově odměříme (mělo by jí být cca 300 ml), propláchneme v hustém sítu horkou vodou a dáme do hrnce spolu s dvojnásobným množstvím osolené vody (600 ml). Vaříme asi 25 minut.
400 g rajčat křížem nařízneme, zalijeme vroucí vodou a necháme pár minut zakryté napařit. Potom sloupneme slupku, vydlabeme semínka a nadrobno nakrájíme. 
Rajčata vmícháme do uvařené quinoy, přidáme jednu nakrájenou salátovou okurku a svazek jarní cibulky (asi 4 kusy). V misce rozmícháme 4 lžíce panenského olivového oleje, šťávu z půlky citrónu, lžíci agávového sirupu, sůl, lžičku sušené máty a čerstvě mletý pepř. Zálivku vmícháme do salátu a necháme krátce odležet.



více TADY

Žádné komentáře:

Okomentovat