CIZRNOVÉ KARÍ S BROKOLICÍ

100% vegan.
Den předem namočíme do vody 250 g cizrny, druhý den vodu vyměníme a cizrnu uvaříme doměkka. 
Jednu brokolici rozebereme na růžičky a pět minut ji povaříme v páře. V hluboké pánvi rozpálíme 2 lžíce arašídového oleje a osmahneme na něm velkou červenou pokrájenou cibuli, dvě naťové cibulky, tři utřené stroužky česneku a pěkný kousek nastrouhaného zázvoru. Restujeme asi pět minut a přidáme koření: 1 lžíci garam masaly, lžičku kurkumy, lžičku karí a lžíci bylinkové soli. Mícháme, dokud nezačne koření výrazně vonět a zalijeme lžící sojové omáčky a 400 ml kokosového mléka. Dobře promícháme, přidáme uvařenou cizrnu a brokolici a krátce společně podusíme, jen tak, aby zůstala brokolice křupavá. Podáváme s jasmínovou rýží.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat