Podle knihy 500 veganských receptů, samozřejmě je to tedy 100% vegan.
400 g přírodního tofu nakrájíme na menší kousky a obalíme je v 70 g celozrnné špaldové mouky smíchané se solí a čerstvě mletým pepřem. Necháme alespoň půl hodiny odležet, aby mouka zvlhla a tofu bylo dobře obalené.
Smícháme 200 ml ananasové šťávy bez přídavku cukru, 2 lžíce rýžového octa, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce domácího nebo bio kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, sůl a lžičku mleté papriky. Povaříme na mírném ohni několik minut a vmícháme lžíci kukuřičného škrobu rozmíchaného v 60 ml vody. Necháme projít varem a uchováme v teple.
Rozpálíme dvě lžíce arašídového oleje a tofu na něm osmahneme dozlatova ze všech stran.
Na talíři opečené tofu poléváme omáčkou a podáváme s jasmínovou rýží.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat