BRAMBOROVÁ POLÉVKA S NELOUPANOU ČERVENOU ČOČKOU

Báječná, hustá a sytá polévka.
V hrnci rozehřejeme tři lžíce přepuštěného másla a opečeme na něm dozlatova nakrájenou cibuli. Přidáme 4 lžíce špaldové mouky a osmahneme jíšku. Zalijeme 1 litrem vody, okořeníme dvěma lžícemi domácího polévkového koření (album Ostatní pokusy), přidáme 300 g na kostičky nakrájených brambor a 100 g neloupané červené čočky. Vaříme asi 20 minut, vmícháme 50 g rajského protlaku, krátce povaříme a nakonec tenkým pramínkem za stálého míchání vlijeme 150 ml smetany ke šlehání. Prohřejeme, nevaříme. 
Ozdobíme petrželkou nebo dalšími bylinkami, případně dosolíme.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat