Výborné rustikální cukroví z Krkonoš. A navíc bezlepkové! Nikdo, komu jsem kuličky dávala ochutnat, nepoznal, z čeho jsou :)
200 g velkých bílých fazolí přes noc namočíme a druhý den uvaříme v čisté vodě do měkka. Měkké fazole přecedíme, a buďto prolisujeme přes síto, nebo kus po kuse oloupeme a rozmixujeme v robotu. Do hrnce nasypeme 100 g sušené třtinové šťávy (nebo cukru), lžičku mleté vanilky, zalijeme 1 – 2 lžícemi vody a vaříme za stálého míchání asi 15 minut, dokud se z cukru netvoří „šňůrka“. Vmícháme fazole a vaříme, dokud se hmota zcela nespojí.
Necháme trochu vychladnout, tvoříme kuličky a máčíme je v rozpuštěné bezmléčné čokoládě. Necháme ztuhnout v chladu.
200 g velkých bílých fazolí přes noc namočíme a druhý den uvaříme v čisté vodě do měkka. Měkké fazole přecedíme, a buďto prolisujeme přes síto, nebo kus po kuse oloupeme a rozmixujeme v robotu. Do hrnce nasypeme 100 g sušené třtinové šťávy (nebo cukru), lžičku mleté vanilky, zalijeme 1 – 2 lžícemi vody a vaříme za stálého míchání asi 15 minut, dokud se z cukru netvoří „šňůrka“. Vmícháme fazole a vaříme, dokud se hmota zcela nespojí.
Necháme trochu vychladnout, tvoříme kuličky a máčíme je v rozpuštěné bezmléčné čokoládě. Necháme ztuhnout v chladu.
Dobrý den, prosím Vás, jakou to má trvanlivost? Neplesniví to?Děkuji. Silvie
OdpovědětVymazatUrčitě vydrží dva týdny v chladničce
VymazatDěkuji moc. Asi vyzkouším. A určitě ty červené. Jen nevím, proč je tam řepa. Nic proti ní.
OdpovědětVymazatJaká řepa? :-O
Vymazat