V míse promícháme 500 g hladké bílé mouky, špetku soli, 50 g pšeničného sirupu, 7 g instantního droždí, 3 lžíce rozehřátého kokosového oleje, 1 vidličkou rozmačkaný banán a 100 – 150 ml vlažné vody přidávané postupně. Uhněteme hladké, nelepivé a pružné těsto, zakryjeme je ubrouskem a necháme v teple 40 minut kynout. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, prohněteme a vyválíme na placku, kterou potřeme směsí ze 3 lžic rozehřátého kokosového oleje a 3 lžic pšeničného sirupu. 200 g malin smícháme se lžící pšeničného sirupu, mletou vanilkou, kůrou z jednoho citrónu a 1 lžičkou bramborového nebo kukuřičného škrobu. Rozetřeme na těsto a zarolujeme. Roládu nakrájíme na dvanáct kousků, které narovnáme do vymaštěné zapékací mísy nebo formy. Pečeme při 180 stupních asi půl hodiny dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat