Pozměněný recept z časopisu Chuťovka. Moje citrónové cukroví nevypadá nikterak vábně (ostatně jako žádné moje cukroví, neboť postrádám pečlivost a trpělivost), ale je doopravdy dobré, nefalšovaně citrónové!
110 g rostlinného margarínu utřeme s 80 g sušené třtinové šťávy (nebo cukru) a kůrou z jednoho citrónu do pěny. Postupně zašleháme šťávu z jednoho citrónu, 70 g sojového jogurtu, 200 g hladké mouky a půl lžičky jedlé sody. Lžičkou vykrajujeme hrudky a klademe je na plech s pečicím papírem.
Pečeme při 180 stupních 10 – 15 minut. Necháme vychladnout a zdobíme citrónovou polevou: 100 g moučkového cukru utřeme s 1 – 2 lžícemi citrónové šťávy.
Žádné komentáře:
Okomentovat