Pokud vegani nechtějí používat lístkové těsto, velmi špatně hledají recept na slané drobné pečivo. Také jsem hledala a nenašla, tak jsem si recept vymyslela. Většina ostřílených veganů zná roztíratelný „sýr“ Tavenýr, který nevyniká příliš dobrou chutí, ale do tohoto receptu je jako dělaný. V receptu je použitý rostlinný tuk Alsan, ano vím, že obsahuje palmový tuk, který je alespoň z ekologické produkce (moc ráda bych věřila tomu, že je něco takového možné) a já ho dvakrát nebo třikrát do roka koupím. Možná by šlo místo Alsanu použít dezodorizovaný kokosový tuk a upravit poměry surovin. To nechám na vás.
Do mísy nastrouháme na jemném struhadle 200 g bylinkového tofu a 150 g Tavenýru (je to rostlinný výrobek podobný chutí i konzistencí tužšímu tavenému sýru) a na hrubém struhadle 100 g Alsanu. Osolíme, opepříme a zapracujeme 100 g hladké bílé mouky a 100 g celozrnné špaldové mouky. Z těsta vyvalujeme půl centimetru silný plát, ze kterého vykrajujeme požadované tvary, klademe je na plech vyložený pečicím papírem, potíráme vodou a sypeme mákem nebo jinými semínky. Pečeme při 200 stupních 15 minut nebo podle zkušeností s vaší troubou do růžova.
Nepřidala jste ani špetku prášku do pečiva, že to máte tak pěkně nafouklé?
OdpovědětVymazatNepřidala :)
Vymazat