Pohanku v podobné úpravě mám velmi ráda. Ať už ji uděláte se špenátem, houbami, cibulí, kapustou se sýrem nebo bez, se zeleninovou směsí a podobně, vždycky si na takové míchanici pochutnáte.
Pohanka je nejen zdravá a dobře chutná, ale je také magickou a mocnou bylinou. Kdysi bývala součástí kadidel pro obřady na přivolání bohatství a věřilo se, že kdo má v kuchyni pohankovou mouku, tomu se chudoba vyhne.
250 g světlé pohanky uvaříme podle návodu na obalu nebo vlastních zvyklostí. Půlkilovou hlávku kapusty nakrájíme na nudličky a na dvou lžících oleji a pokrájené cibuli ji spolu s kmínem a solí podusíme doměkka. Aby se nepřipalovala, podlijeme ji troškou vody. Horkou pohanku smícháme s kapustou a 200 g na kostky nakrájeného veganského sýra (nevegani použijí běžný sýr), sekanou petrželkou a dvěma lžícemi lahůdkového droždí. Podáváme se salátem.
S shiitake houbami a uzeným tofu místo veganského sýra - moc jsem si dnes na této prosté pohankovo-kapustové míchanici k obědu pochutnala!
OdpovědětVymazat