OMÁČKA S BAZALKOVÝM TOFU K TĚSTOVINÁM

Objevila jsem novinku – výborné bazalkové tofu, můžete z něj připravit třeba tuhle dobrotu.
V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce olivového oleje a necháme na něm změknout pokrájenou cibuli. Přidáme 4 stroužky česneku (použila jsem česnek naložený v oleji), jeden bobkový list, půl lžičky čerstvě mletého pepře, půl lžičky rozmarýnu, lžičku sušené (nebo lžíci čerstvé) dobromysli a chvíli společně opékáme. Vmícháme 200 g rozdrobeného bazalkového tofu, tři mrkve, jednu kapii, vše nakrájené na droboučké kostičky a 400 g oloupaných a nakrájených rajčat (v zimě použijeme raději sterilovaná). Podlijeme 300 ml suchého vína (lhostejno, zda bílého nebo červeného), osolíme a odkryté dusíme asi 15 - 20 minut, dokud se tekutina přiměřeně nezredukuje a zelenina nezměkne.
Posypka: 30 g piniových jader nebo kešu oříšků nasucho opražíme a v hmoždíři nadrtíme. Promícháme s 20 g lahůdkového droždí a solí. Na talíř narovnáme uvařené semolinové těstoviny, doprostřed dáme omáčku a posypeme směsí. Pokud máme, zdobíme čerstvou bazalkou.




Žádné komentáře:

Okomentovat