Zatímco se vaří, můžete jít na procházku nebo balit dárky.
Vymastíme pomalý hrnec. V míse promícháme 250 g hladké bílé mouky (část můžeme nahradit i celozrnnou), 20 g (2 lžíce) kakaa, 40 g tmavého třtinového cukru, 60 g nahrubo sekaných mandlí a 1 a ½ lžičky kypřicího prášku. Ve vodní lázni zahřejeme a promícháme 160 g arašídového másla, 100 g čokolády a 150 ml rostlinného mléka (použila jsem rýžové). Směs nalijeme k mouce a rychle promícháme. Vznikne suchá, drobivá směs, kterou rozprostřeme do pomalého hrnce, nepěchujeme. Do hrnku dáme 80 g tmavého třtinového cukru a 20 g kakaa a postupně přiléváme 350 ml vroucí vody, dokud nevznikne hladká konzistentní směs. Tu opatrně nalijeme do hrnce. Přiklopíme, zapneme na druhý stupeň (high) a vaříme 2 až 2 a ½ hodiny. Vypneme, sejmeme pokličku a necháme půl hodiny chladnout. Podáváme v miskách, třeba se zmrzlinou nebo ovocem.
Evo, klidné a požehnané Vánoce!
OdpovědětVymazatPavel
Děkuju!
Vymazat