ZUBNÍ PASTA S KURKUMOU

Další z mých experimentálních zubních past a podle mého zatím nejlepší, tak jsem se rozhodla vám ji předvést, třeba někoho zaujme a inspiruje.
Kokosový olej a kurkuma mají údajně blahodárný vliv na zdravé dásně i zuby (působí antibakteriálně a protizánětlivě), navíc prý zuby účinně bělí. Nemusíte se bát, kurkuma zuby nažluto opravdu neobarví, což se může zdát zvláštní, protože jinak barví všechno 
Články o kurkumě jako bělicím a léčivém prostředku na zuby si ostatně můžete najít sami, nebudu to sem opisovat.
Křemelina zuby šetrně vyčistí až do vysokého lesku a esenciální olej je volitelný. Já přidala grapefruit pro jeho desinfekční vlastnosti, ale dobře se hodí máta, hřebíček, další citrusové esence nebo tea tree.
Ve vodní lázni rozpustíme 60 g panenského kokosového oleje, odstavíme, vmícháme půl lžičky esenciálního oleje podle vlastní volby, lžíci mleté kurkumy a lžíci křemeliny. Necháme vychladnout a během procesu tuhnutí několikrát zamícháme. Vznikne tužší pasta, která se však v ústech pochopitelně brzy rozpustí, základ přece tvoří kokosový olej.
Já si touto pastou čistím zuby několik dní, bělicí účinky zatím nepozoruji, ale zuby jsou hladké a lesklé a pocit v puse je příjemný.



6 komentářů:

  1. Musela jsem si vyhledat co je to Křemelina :o))).
    Alena

    OdpovědětVymazat
  2. http://vitalifeshop.sk/ine/398-kremelina.html

    dobry dobre som to nasla ? :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, tak jsem si pastu doma udělala a je super, ale v těch úmorných vedrech mi nechce ztuhnout na hustou pastu, v lednici zatuhne zase, až moc, tak si nevím moc rady kam s tím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi počkejte, až se ochladí :)

      Vymazat
    2. Děkuji :-) přesně jak píšete, ochladilo se a pasta je skvělá :-) pěkný den. D.

      Vymazat