Očištěnou zeleninu: 300 g mrkve, 300 g petržele a 300 g zelených paprik narovnáme do zapékací misky, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme doměkka při 180 stupních. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a necháme na něm změknout tři pokrájené stroužky česneku. Přidáme lžíci čerstvého strouhaného zázvoru, lžičku koření garam masala, lžičku mleté papriky, a jakmile se koření začne přichytávat, vsypeme pokrájenou upečenou zeleninu, zalijeme 1 l horké vody a vmícháme plechovku propláchnutých bílých fazolí. Vaříme pět minut a rozmixujeme ponorným mixérem. Zjemníme 250 ml rostlinné smetany, ochutíme Shoyu a šťávou z půlky citrónu, případně ještě dosolíme.
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
POLÉVKA Z PEČENÉ ZELENINY
Výtečná hustá krémová omáčka, chutí ne nepodobná „svíčkové“ trochu šmrncnuté indickou kuchyní 
Očištěnou zeleninu: 300 g mrkve, 300 g petržele a 300 g zelených paprik narovnáme do zapékací misky, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme doměkka při 180 stupních. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a necháme na něm změknout tři pokrájené stroužky česneku. Přidáme lžíci čerstvého strouhaného zázvoru, lžičku koření garam masala, lžičku mleté papriky, a jakmile se koření začne přichytávat, vsypeme pokrájenou upečenou zeleninu, zalijeme 1 l horké vody a vmícháme plechovku propláchnutých bílých fazolí. Vaříme pět minut a rozmixujeme ponorným mixérem. Zjemníme 250 ml rostlinné smetany, ochutíme Shoyu a šťávou z půlky citrónu, případně ještě dosolíme.
Očištěnou zeleninu: 300 g mrkve, 300 g petržele a 300 g zelených paprik narovnáme do zapékací misky, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme doměkka při 180 stupních. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a necháme na něm změknout tři pokrájené stroužky česneku. Přidáme lžíci čerstvého strouhaného zázvoru, lžičku koření garam masala, lžičku mleté papriky, a jakmile se koření začne přichytávat, vsypeme pokrájenou upečenou zeleninu, zalijeme 1 l horké vody a vmícháme plechovku propláchnutých bílých fazolí. Vaříme pět minut a rozmixujeme ponorným mixérem. Zjemníme 250 ml rostlinné smetany, ochutíme Shoyu a šťávou z půlky citrónu, případně ještě dosolíme.
Štítky:
bezlepkové,
fazole,
Mrkev,
paprika,
Pečená jídla,
petržel,
Polévky,
vegan
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)

Žádné komentáře:
Okomentovat