POLÉVKA Z PEČENÉ ZELENINY

Výtečná hustá krémová omáčka, chutí ne nepodobná „svíčkové“ trochu šmrncnuté indickou kuchyní 
Očištěnou zeleninu: 300 g mrkve, 300 g petržele a 300 g zelených paprik narovnáme do zapékací misky, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme doměkka při 180 stupních. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a necháme na něm změknout tři pokrájené stroužky česneku. Přidáme lžíci čerstvého strouhaného zázvoru, lžičku koření garam masala, lžičku mleté papriky, a jakmile se koření začne přichytávat, vsypeme pokrájenou upečenou zeleninu, zalijeme 1 l horké vody a vmícháme plechovku propláchnutých bílých fazolí. Vaříme pět minut a rozmixujeme ponorným mixérem. Zjemníme 250 ml rostlinné smetany, ochutíme Shoyu a šťávou z půlky citrónu, případně ještě dosolíme.



Žádné komentáře:

Okomentovat