KAKAOVÝ DORTÍK S MRKVÍ

Příjemně sladkokyselý čokoládový dortík. Pokud použijete bezlepkové ovesné vločky, bude také bezlepkový.
V míse promícháme 150 g mrkve a 150 g jablek, oboje najemno nastrouhané, jeden rozmačkaný banán, 4 lžíce datlového sirupu, 4 lžíce kakaa, 4 lžíce rozehřátého kokosového oleje, 200 g najemno rozmixovaných ovesných vloček, 3 lžičky kypřicího prášku a 50 – 100 ml vody, podle šťavnatosti jablek. Vzniklé těsto rozetřeme do vymaštěné koláčové formy a pečeme při 180 stupních 40 – 45 minut.
Vychladlý koláč potřeme krémem připravený z rozmixovaného banánu, 2 lžic kakaa, lžíce datlového sirupu a ozdobíme čokoládovou polevou a strouhaným kokosem.


Žádné komentáře:

Okomentovat