Jak na moučníky bez použití vajíček? Jde to překvapivě snadno, je mnoho způsobů, jak vejce nahradit. Od rozmačkaného banánu přes kukuřičný škrob, mleté lněné semínko nebo jablečné pyré až po Hrašku, což je výrobek z obchodů se zdravou výživou vyrobený z hrachu. Nemusíte mít z jejího použití obavu, typický pach hrachu během tepelné úpravy zcela zmizí a vy nepoznáte, že jíte moučník pouze z rostlin. Navíc se vyrábí i s vanilkovým aroma, ale klidně použijte tu obyčejnou na zahušťování.
V míse promícháme prsty 80 g kokosového tuku, 250 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli, lžičku mleté vanilky, dvě lžičky kypřicího prášku, a 3 lžíce rýžového sirupu. Vznikne měkká drobenka, do které vmícháme 20 g Hrašky rozmíchané ve 40 ml vody na hladkou kaši. Těsto roztlačíme do vymaštěné dortové formy (20 cm) a necháme zvýšené okraje. Na těsto nasypeme půl kila malin a ty zalijeme krémem: 350 g Silken tofu rozmixujeme dohladka s 1 sáčkem vanilkového pudingového prášku, 20 g Hrašky, šťávou z 1 citrónu a 3 lžícemi rýžového sirupu. Korpus přečnívající po okrajích stlačíme prsty na úroveň krému a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů půl hodiny. Krájíme vychladlé a zdobíme ovocem.
Žádné komentáře:
Okomentovat