Výborné pochutnání, cuketu ale nerozvařte na bláto, musí křupat!
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje a deset minut na něm opékáme dvě menší cuketky (500 g) nakrájené na drobné kostičky a pět nasekaných stroužků česneku. Okořeníme lžičkou uzené papriky a černou solí (nebo obyčejnou solí), vmícháme lžíci lahůdkového droždí a 50 ml rostlinné smetany a prozatím dáme stranou.
Na lžíci olivového oleje opečeme dozlatova 200 g nadrobno nakrájených žampionů portobello se špetkou soli a vmícháme je do cuketového základu.
Uvaříme 400 g semolinových špaget a omáčku do nich můžeme zamíchat nebo promíchat až na talíři. Zdobíme bazalkou a drobnými rajčátky.
To vypadá báječně!
OdpovědětVymazatVyrábíte si rostlinné smetany sama?
Děkuji Zuzka
děkuji, ano, vyrábím
Vymazathttps://kucharkazesvatojanu.blogspot.com/search?q=mandlov%C3%A1+smetana
VymazatEVÍ,můžu použít i obyčejný žampiony :-)???
OdpovědětVymazatmůžete :)
Vymazat