SKVĚLÁ CUKETOVÁ OMÁČKA K TĚSTOVINÁM

Výborné pochutnání, cuketu ale nerozvařte na bláto, musí křupat!
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje a deset minut na něm opékáme dvě menší cuketky (500 g) nakrájené na drobné kostičky a pět nasekaných stroužků česneku. Okořeníme lžičkou uzené papriky a černou solí (nebo obyčejnou solí), vmícháme lžíci lahůdkového droždí a 50 ml rostlinné smetany a prozatím dáme stranou.
Na lžíci olivového oleje opečeme dozlatova 200 g nadrobno nakrájených žampionů portobello se špetkou soli a vmícháme je do cuketového základu.
Uvaříme 400 g semolinových špaget a omáčku do nich můžeme zamíchat nebo promíchat až na talíři. Zdobíme bazalkou a drobnými rajčátky.


5 komentářů: