SOUCITNÁ BÁBOVKA

Recept je převzatý z webu Soucitně proto ten název  To bych ale nebyla já, abych si ho maličko neupravila po svém.
Nejprve si na hodinu až dvě namočíme 100 g hrozinek do 70 ml rumu.
V míse promícháme 200 g polohrubé mouky, 150 g celozrnné špaldové mouky, dvě lžíce kypřicího prášku, 4 lžíce kukuřičného škrobu a špetku soli. Ponorným mixérem rozmixujeme v jiné nádobě 250 ml libovolného rostlinného mléka, 1 banán, 100 ml oleje a 80 g rýžového sirupu. Směs krátce, ale důkladně zapracujeme do mouky, přidáme hrozinky i s rumem a těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné vmícháme 40 g namletých kakaových bobů (či kakaa) a do druhé 40 g mletého kokosu. Na dno vymaštěné a kokosem vysypané bábovkové formy navrstvíme tmavé těsto a na něj světlé. Pečeme při 180 stupních asi 45 – 50 minut.



3 komentáře:

  1. Zajímavá kombinace, recept si ukládám, bábovky jsou u nás stále v kurzu, nyní hlavně pro vnoučata :o). Opravdu jsou dané do těsta dvě lžíce kypřícího prášku na 350 g mouky?
    Krásné dny přeji.
    Alena

    OdpovědětVymazat