Božské!
Drobná kulatá nebo soudkovitá rajčata rozpůlíme a narovnáme je řeznou plochou nahoru na plech. Pokapeme je olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme trochou panely (nebo cukrem) a sušíme v troubě při 100 stupních a pootevřených dvířkách na horkovzduch 6 – 9 hodin. Záleží na množství vody v rajčatech i na vaší troubě.
Usušená rajčata vrstvíme do sklenic na střídačku s čerstvou bazalkou, česnekem a slunečnicovými semínky. Zalijeme panenským olivovým olejem, uzavřeme a uchováme v chladničce.
Také je dělávám, jsou výborná. Letos zatím ještě úroda není, ale těším se na zpracování rajčat, máme je moc rádi.
OdpovědětVymazatPřeji krásné, létem voňavé dny.
Ála
Krásné léto i vám :)
VymazatDobrý den,
OdpovědětVymazatmohu se zeptat, jak dlouho takto upravená rajčata vydrží?
S pozdravem
Alena
Dobrý den, několik měsíců.
VymazatPaní Evo,lze použít i divoká rajčátka?Letos to vypadá na bohatou úrodu,tak přemýšlím,co s nimi:)Děkuji a přeji hezké dny.
OdpovědětVymazatUrčitě šlo, jenom je místo přepůlení jenom propíchněte nožem, jinak z nich nic nezbude. Já divoká rajčata mrazím a používám v zimě do polévek a omáček. Krásný den :)
VymazatĎakujem za recept, práve som to urobila...vzhľadovo krásne, chuťovo ešte neviem, ale určite bude chutné. Ešte otázočka - k čomu to používate?
OdpovědětVymazatVy něco děláte a nevíte, k čemu to je a jak to potom budete používat? To jste tedy odvážná žena! :)
VymazatSušená rajčata používám do salátů, omáček, pomazánek i do pečiva. A také jen tak, jak delikatesu k dobrému pečivu.