Na jemném struhadle nastrouháme 200 g mrkve, 200 g batátů a 400 g cukety (tu dobře vymačkáme), promícháme se 100 g najemno nastrouhaného rostlinného sýra, lžičkou uzené papriky, najemno nakrájenou cibulí a 5 – 6 lžícemi lahůdkového droždí. Smícháme s rýží a směs osolíme.
Tvoříme malé placičky, které pečeme na vymaštěném plechu v troubě na teplovzduch při 200 stupních po obou stranách.
Paní Evo,jakým způsobem vaříte rýži?Již nějakou dobu se objevují články o nebezpečném arsenu a o způsobech jak rýži arsenu zbavit.Myslíte,že se to týká i rýže v biokvalitě?Děkuji za Váš názor.Světlana.
OdpovědětVymazatDobrý den, říká se, že bezpečné je rýži namočit přes noc do vody a pak propláchnout, ale já to nedělám, důkladně ji jen propláchnu horkou vodou. V biokvalitě by snad z podstaty věci arsen být neměl, všechny hodnoty jsou u bio produkce pečlivě hlídané.
VymazatPlacicky jsem delala vcera a uspech byl obrovsky. Jen testo bylo dost tekute i po vymackani cukety a musela jsem pridat bezlepkove vlocky, abych testo trochu zahustila. Ale chutove opravdu mnamka
OdpovědětVymazat