Mezitím propláchneme 250 g červené čočky a v hrnci ji zalijeme dostatečným množstvím vody. Osolíme a vaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Upečenou zeleninu promícháme s vařenou čočkou a deseti pokrájenými sušenými rajčaty naloženými v oleji. Ochutíme dvěma lžícemi krémového balzamikového octa.
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
TEPLÝ ČOČKOVÝ SALÁT S PEČENOU CUKETOU A RAJČATY
Jednu větší cuketu bez jadýrek a slupky (pokud je tuhá) a tři velká rajčata nakrájíme na kostky a vložíme je do zapékací misky. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a ochutíme sušenými nebo čerstvými bylinkami (dobromysl, tymián, estragon, šalvěj, petrželka...) a třemi prolisovanými stroužky česneku. Pečeme při 200 stupních asi hodinu, občas promícháme.
Mezitím propláchneme 250 g červené čočky a v hrnci ji zalijeme dostatečným množstvím vody. Osolíme a vaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Upečenou zeleninu promícháme s vařenou čočkou a deseti pokrájenými sušenými rajčaty naloženými v oleji. Ochutíme dvěma lžícemi krémového balzamikového octa.
Mezitím propláchneme 250 g červené čočky a v hrnci ji zalijeme dostatečným množstvím vody. Osolíme a vaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Upečenou zeleninu promícháme s vařenou čočkou a deseti pokrájenými sušenými rajčaty naloženými v oleji. Ochutíme dvěma lžícemi krémového balzamikového octa.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Salát je vskutku výtečný! Ten balzamikový ocet to naprosto famózně dochucuje. Mňam!
OdpovědětVymazat