BRAMBORY SE ŠPENÁTEM A TEMPEHEM

Jestli máte rádi všelijaké míchanice a eintopfy stejně jako já, určitě vyzkoušejte tuhle dobrotu.
Deset středně velkých brambor oloupeme, nakrájíme na menší kostičky a uvaříme je ve slané vodě s kmínem. 250 g špenátu nakrájíme na nudličky a krátce podusíme na lžíci oleje. Slijeme přebytečnou vodu, osolíme a vmícháme utřený stroužek česneku. Nakrájíme tři cibule a jeden uzený tempeh na malé kostičky a dozlatova je společně osmahneme na lžíci oleje. Uvařené a scezené brambory promícháme s tempehem, cibulí a špenátem. Podáváme se salátem nebo kvašenou zeleninou. Na fotce můžete vidět, jak naší Andělce kvašená zelenina chutná!


3 komentáře:

  1. EVI,mohla bych poprosit o radu?Koupila jsem si na trhu domácí uzený tempeh,ale po ochutnání je trošku hořký,tak nevím,jestli je to tak v pořádku nebo ho mám radši vyhodit???Moc děkuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, jestli se vám zdá výrazně jiný než běžný tempeh jaký znáte, asi bych to neriskovala, ale může být prostě jen rozdíl ve zpracování a nahořklá chuť je v pořádku. Takhle přes internet se těžko radí.

      Vymazat
  2. No když jsem ho ochutnávala přímo na místě hořký mi nepřišel.UŽ jsem z něho něco dělala a bylo to tam znát a nic moc.Tak nevím,zda riskovat ten zbytek.Ale už asi radši nebudu :-)Moc děkuju za radu,Evi :-)

    OdpovědětVymazat