KARBANÁTKY Z POHANKY A TOFU

Dobrota podle Romana Uhrina.
Na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme 220 g propláchnuté pohanky, 2 lžíce lahůdkového droždí, 1 lžičku Solčanky, 1 lžičku mleté papriky a zalijeme 750 ml vody. Přivedeme k varu a dusíme 8 minut, vmícháme 4 lžičky houbového prášku (nasušila jsem si bedly a rozemlela je na prášek v robotu), lžičku sušené bazalky a 200 g najemno nastrouhaného česnekového tofu. Ještě krátce povaříme a odstavíme. Naběračkou na zmrzlinu klademe na plech s pečicím papírem hromádky, necháme je ztuhnout a poté pečeme při 200 stupních 20 minut. Podáváme se šťouchanými brambory a kvašeným zelím.


Žádné komentáře:

Okomentovat