KAKAOVÁ BÁBOVKA

Jemná, vláčná bábovka.
V míse promícháme 200 g polohrubé bílé mouky, 150 g pohankové mouky, 2 lžíce kukuřičného nebo bramborového škrobu, špetku soli, lžíci kypřicího prášku, 3 lžíce kakaa a 100 g rapadury (nebo cukru).
Rozmixujeme 300 ml rostlinného mléka, 100 ml oleje a 1 banán a vlijeme k mouce. Krátce, ale důkladně promícháme a nalijeme do vymaštěné a kokosem vysypané bábovkové formy. Pečeme při 180 stupních asi 40 minut, stav kontrolujeme špejlí.


3 komentáře:

  1. Dobrý den. Mohu se, prosím, zeptat, na co se přidává do bábovky škrob? Děkuji. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, jako pojidlo (v těstu není vejce) a také zjemní chuť.

      Vymazat
  2. Chtěli jsme s mojí holčičkou upéct tuto bábovku, ale rozbila se nám váha. Tak si jí budu muset co nejdříve koupit, abych mohla ochutnat. Tak říkám co teď. Tak jsem zkusila hledat na internetu a narazila jsem na tento recept na hrníčkovou bábovku
    https://mlsnavarecka.cz/hrnickova-babovka-mramorova/ je to ta nejlepší hrníčková bábovka co jsme kdy jedli. věřím, že tato bábovka bude také výborná.

    OdpovědětVymazat