CIZRNA S HRÁŠKEM NA KARI

Večer předem namočíme 200 g cizrny, druhý den ji propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka. Scedíme a prozatím dáme stranou.
Na dvou lžících oleje z praženého sezamu osmahneme pokrájenou cibuli, 3 stroužky česneku a lžičku strouhaného zázvorového kořene. Okořeníme lžičkou garam masaly, lžičkou kurkumy, půl lžičkou tlučeného koriandru, půl lžičkou tlučeného římského kmínu a půl lžičkou kari koření. Vmícháme 300 g rajčat (velká oloupeme a nakrájíme) a pár minut dusíme ve vlastní šťávě. Zalijeme tuhou částí z plechovky kokosového mléka (tekutou část použijeme třeba při pečení dezertu nebo do ranní kaše), osolíme, přidáme vařenou cizrnu a dusíme ještě 15 minut. Nakonec vmícháme 350 g zeleného hrášku, krátce povaříme a odstavíme. Podáváme s chlebem, indickými plackami nebo s rýží.


2 komentáře:

  1. Sice jsem polovinu koření nesehnal, zapomněl koupit i česnek, ale i se zbytkem ingrediencí opravdu výborné. I dcera se olizovala a to je co říct :)

    OdpovědětVymazat
  2. I já jsem se olizovala,bylo to fantastický.K tomu rýži basmati,mňam :-)!!

    OdpovědětVymazat