BRAMBORY PEČENÉ S FAZOLEMI A TEMPEHEM

Moc dobré jídlo, brambory půjdou určitě upéct bez alobalu, který prý zrovna zdraví neprospívá, ale jednou dvakrát do roka nás to snad nezabije 
Čtyři větší brambory oloupeme, potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme tlučeným pepřem. Každou zvlášť zabalíme do čtverce alobalu a v zakrytém pekáčku pečeme hodinu při 200 stupních. Brambory budou měkké, ale ne hnědé. Vyjmeme je z alobalu, rozpůlíme a narovnáme zpět do pekáčku. Na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli a 200 g rozdrobeného uzeného tempehu. Vmícháme plechovku pokrájených rajčat a plechovku červených fazolí. Osolíme, opepříme a navrstvíme na brambory. Posypeme 60 g strouhaného rostlinného sýru a odkryté pečeme ještě 20 minut. Podáváme se salátem a kvašenou zeleninou.


Žádné komentáře:

Okomentovat