ŠPALDA ZAPEČENÁ S TEMPEHEM A TOFU

Pro mě je tohle jedno z nejlepších jídel vůbec, snad vám také zachutná.
Večer předem namočíme 300 g špaldy do teplé vody se lžící jablečného octa, děláme to kvůli aktivaci prospěšné fytázy. Druhý den ji propláchneme v cedníku, a v čisté vodě uvaříme doměkka. Scedíme (vodu ze špaldy můžeme využít jako skvělý zdravý základ zeleninové polévky) a necháme okapat.
Na dvou lžících oleje osmahneme na drobné kostičky nakrájeného 200 g smaženého tempehu a 200 g marinovaného tofu, přidáme tři cibule nakrájené na kostičky, lžičku kmínu, a pěkně dozlatovala opražíme. Promícháme s uvařenou špaldou a dvěma lžícemi Shoyu, navrstvíme do vymaštěného pekáčku a pečeme 30 – 40 minut při 200 stupních. Podáváme s kvašeným zelím.

Žádné komentáře:

Okomentovat