ZELŇAČKA Z ČASOPISU DOBROTY

Výborná, ještě mě žádný recept z tohoto časopisu nezklamal. Vyzkoušejte!
Na hodinu až dvě namočíme 12 sušených švestek do teplé vody, poté nakrájíme, vodu vylijeme.
Do rendlíku dáme 200 g kysaného zelí, přidáme 3 bobkové listy, zalijeme vodou jenom tak, aby bylo zelí pod hladinou, a vaříme 20 minut. Prozatím odložíme stranou.
Na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce mleté papriky, lžičku kmínu, a po chvíli 50 g loupané červené čočky, 20 g ovesných vloček, tři menší (asi 180 – 200 g) na kostičky nakrájené brambory a sušené švestky. Osolíme, zalijeme 1 l vody a vaříme dohusta a doměkka. Vmícháme zelí i s vodou a dvě lžíce lahůdkového droždí. Krátce povaříme, vmícháme 200 – 220 ml rostlinné smetany a ihned odstavíme.


3 komentáře: