ZELENINOVÝ SALÁT S PEČENÝMI ŽAMPIONY

Den předem namočíme 50 g kešu oříšků, druhý den je v cedníku propláchneme, vložíme je do mixéru, přidáme 1 nakrájenou šalotku, 1 lžíci tahini, 1 lžíci oblíbeného misa, šťávu z poloviny citronu, 1 lžičku ostré hořčice, 1 lžíci kaparů, půl lžičky soli, špetku mletého pepře a asi 80 ml vody. Rozmixujeme dohladka a prozatím dáme stranou.
200 g žampionů nakrájíme, v zapékací misce osolíme a pokapeme olejem a upečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů dozlatova. Do mísy nakrájíme 1 kapii, 3 jarní cibulky, půlku salátové okurky, 250 g drobných rajčat a půlku ledového salátu. Přidáme nahrubo strouhanou mrkev a 100 g rukoly. Uvaříme 150 g tarhoni (drobných těstovin), vmícháme je do mísy k salátu spolu s pečenými žampiony a spojíme zálivkou z kešu. Podle chuti dosolíme, pokud je třeba.

Žádné komentáře:

Okomentovat