PERNÍK S KVAŠENÝM OVESNÝM NÁPOJEM

Tento nebo podobný perník se běžně dělá s kyselým mlékem a vejcem, je nádherně vláčný. Zkusila jsem ho pojmout čistě rostlinně a využít kysaný ovesný nápoj, který velice snadno vyrobíme doma z obyčejných ovesných vloček. 
V míse promícháme 240 g polohrubé mouky, 100 g žitné mouky, špetku soli, 100 g rapadury (nebo cukru), 2 lžičky jedlé sody, 1 lžičku kypřicího prášku a 3 lžíce kakaa. V jiné nádobě rozkvedláme 450 ml kysaného ovesného nápoje, 80 ml slunečnicového oleje a 1 vrchovatou lžíci Hrašky. Vlijeme k mouce, krátce, ale důkladně promícháme a nalijeme do menšího (30/20 cm) vymaštěného a vysypaného pekáčku. Pečeme při 180 stupních půl hodiny, zdobíme čokoládovou nebo citronovou polevou.


Žádné komentáře:

Okomentovat