RIZOTO S ČERVENOU ŘEPOU

Neplánovaně a zmatečně jsem nakoupila více řepy než bychom běžně snědli, takže dělám řepný dort a také jsem zkusila tento experimentální recept. Vzniklo moc dobré jídlo trochu neobvyklé chuti, vyzkoušejte ho! Chutnalo i odpůrcům červené řepy 
Uvaříme a oloupeme 500 g červené řepy. 400 g nakrájíme na kolečka, narovnáme do pekáčku, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a balzamikovým octem, posypeme hrstí nalámaných vlašských ořechů a půl hodiny pečeme při 200 stupních. Zbylou červenou řepu nastrouháme na jemno. Na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku, vmícháme nastrouhanou řepu, okořeníme tymiánem a oreganem, a po chvíli přidáme 460 g propláchnuté rýže (buď kulatozrnné nebo jasmínové). Osolíme a zalijeme 250 ml rostlinného mléka a 850 ml horké vody. Přivedeme k varu, ztlumíme plamen a dusíme doměkka, dokud se tekutina nevsákne a na povrchu rýže se neutvoří dírky. Vmícháme 100 g najemno nastrouhaného rostlinného sýru, svazek pokrájené petrželky a 200 ml rostlinné smetany. Prohřejeme a podáváme s pečenou řepou.



Žádné komentáře:

Okomentovat