Skvělé pečivo pro mlsouny
Tři cibule nakrájíme a dozlatova osmažíme na 5 lžících olivového oleje, necháme vychladnout.
V míse promícháme 150 g pohankové mouky, 150 g celozrnné žitné mouky, 400 g hladké bílé mouky, 1 sáček (10 g) instantního droždí, sušenou bazalku, sůl, cibuli i s olejem a 400 ml teplé vody. Vyklopíme na vál a rukama důkladně zpracujeme pružné těsto, které vrátíme do mísy, potřeme olejem a necháme zakryté hodinu kynout v teple.
Vykynuté těsto znovu prohněteme na vále a rozdělíme na 16 stejných dílů. Z každého vyválíme hada, spojíme ho a smyčku zakroutíme. Narovnáme na plech, potřeme teplou vodou a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme při 220 stupních 15 – 20 minut dozlatova. Ihned po upečení potřeme teplou vodou, pečivo zůstane měkké.
Právě je máme v troubě a všichni doma už se nemůžou dočkat :) A už tolikrát jsem vám chtěla poděkovat (a nakonec to píšu sem) za tip na Wolfa Dietera Storla. Neznala jsem ho a narazila jsem na něj nedávno právě u vás a teď čtu třetí knihu a jsem úplně uhranutá, myslím, že je to můj objev letošního roku! Děkuji! :)
OdpovědětVymazatto jsem moc ráda, Storl patří k lidem, které si troufám označit za svůj vzor dobrého života :) mějte se fajn!
Vymazat