POHANKOVÉ OMELETY SE ŠPENÁTEM A HLÍVOU

Výtečné a zdravé, doporučuji!
V mlýnku (postačí i mlýnek na kávu) umeleme 200 g světlé pohanky. Pokud nemáme mlýnek, použijeme koupenou pohankovou mouku. Osolíme špetkou soli, vmícháme lžičku kypřicího prášku a postupně přiléváme 550 ml rostlinného mléka. Metličkou důkladně prošleháme a necháme hodinu odpočívat. Poté smažíme na pánvi vytřené olejem z obou stran.
Na lžíci oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, okořeníme tymiánem a oreganem a vmícháme 300 g hlívy nakrájené na nudličky. Smažíme na středním ohni, dokud se houby nezredukují a nejsou opečené dozlatova. Vmícháme 300 g pokrájeného čerstvého špenátu, osolíme a dusíme ještě 10 minut. Touto směsí plníme omelety a podáváme je se salátem.



1 komentář:

  1. Vyborne. Zatim jsem hlivu pouzivala jen do polevky, ale tohle jidlo me nadchlo. Eva

    OdpovědětVymazat