Velikánská dobrota!
Dvě kila drobnějších brambor povaříme 15 minut ve slupce, oloupeme je a vložíme do pekáčku. Promícháme je se dvěma lžícemi oleje, solí, sušeným česnekem, pepřem, tlučeným kmínem a tymiánem. Pečeme za občasného promíchání asi 35 minut při 200 stupních.
200 g čerstvých špenátových listů vložíme do mixéru, přidáme 150 g mletých vlašských ořechů, 1 utřený stroužek česneku, 1 lžíci citronové šťávy, lžičku soli, 50 ml olivového oleje a 200 ml rostlinné smetany. Rozmixujeme na hladký krém a podáváme k pečeným bramborám.
Jakékoliv brambory mám poměrně rád. :) Jako fakt mě to baví. A tak z nich docela často vařím. Ale v panelovém domě a v teplém sklepě docela řeším i to, jak ty brambory jako takové skladovat, aby pak nevyklíčili. A zase se mi nechce kupovat brambory po kilových pytlících – neefektivní. Nakonec jsem našel pytle Zembag, což jsou věci přímo dělané na to, aby člověk skladoval brambory v teplejším sklepě.
OdpovědětVymazat