Nasucho v hrnci opražíme 100 g ovesných vloček, vmícháme 2 lžíce oleje a pokrájenou cibuli a deset minut opékáme. Vmícháme kostku (42 g) čerstvého droždí a mícháme, dokud se droždí nerozteče a znovu neztuhne. Poté přidáme 300 g oloupaných a na nudličky nastrouhaných brambor, misku nakrájených bylinek (bršlice, kopřivy, česnáček, medvědí česnek, popenec...), osolíme, zalijeme 1,5 l vody a vaříme 10 minut. Na talíři zdobíme pažitkou.
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
VELIKONOČNÍ POLÉVKA
Jednoduchá a zdravá polévka, která je navíc moc dobrá. Vím, že Velikonoce už byly, ale berte to zkrátka jako vynikající jarní polévku 
Nasucho v hrnci opražíme 100 g ovesných vloček, vmícháme 2 lžíce oleje a pokrájenou cibuli a deset minut opékáme. Vmícháme kostku (42 g) čerstvého droždí a mícháme, dokud se droždí nerozteče a znovu neztuhne. Poté přidáme 300 g oloupaných a na nudličky nastrouhaných brambor, misku nakrájených bylinek (bršlice, kopřivy, česnáček, medvědí česnek, popenec...), osolíme, zalijeme 1,5 l vody a vaříme 10 minut. Na talíři zdobíme pažitkou.
Nasucho v hrnci opražíme 100 g ovesných vloček, vmícháme 2 lžíce oleje a pokrájenou cibuli a deset minut opékáme. Vmícháme kostku (42 g) čerstvého droždí a mícháme, dokud se droždí nerozteče a znovu neztuhne. Poté přidáme 300 g oloupaných a na nudličky nastrouhaných brambor, misku nakrájených bylinek (bršlice, kopřivy, česnáček, medvědí česnek, popenec...), osolíme, zalijeme 1,5 l vody a vaříme 10 minut. Na talíři zdobíme pažitkou.
Štítky:
brambory,
Byliny,
ovesné vločky,
Polévky,
vegan
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)

Výborná polévka, vařila jsem ji již podruhé v týdnu, moc nám chutná. Jsem moc vděčná za recept :)
OdpovědětVymazat