KOLÁČ S KVĚTÁKEM ROMANESCO A KOPŘIVAMI

Nakrájíme svazek hladkolisté petrželky. V míse promícháme 100 g celozrnné špaldové mouky, 250 g hladké bílé mouky, 1 lžičku kypřicího prášku, půl lžičky soli, špetku cukru, polovinu petrželky, 2 lžíce oleje a 250 ml vody. Dobře promícháme a necháme 15 minut odležet. Mezitím spaříme a nakrájíme misku kopřiv, 2 minuty povaříme ve slané vodě na růžičky rozebraný menší květák romanesco, a v misce rozšleháme 100 ml rostlinného mléka, 1 lžíci shiokoji (můžete nahradit hořčicí a solí) a 3 lžíce Hrašky (hrachové mouky).
Těsto vložíme do větší (25 cm) koláčové formy vyložené pečicím papírem, pokapeme olejem a prsty roztlačíme do stran a dbáme na zvýšené okraje. Posypeme 200 g rozdrobeného bylinkového tofu, kopřivami, růžičkami květáku a druhou polovinou petrželky. Každou vrstvu pěkně zatlačíme do těsta a do stran. Na závěr koláč zalijeme směsí s Hraškou a pečeme při 180 stupních 40 minut. Podáváme se salátem.



Žádné komentáře:

Okomentovat