HALUŠKY SE ZELÍM A ŘEPOU

Jednoduché, zdravé a chutné jídlo.
Nejprve připravíme těsto na halušky (mám ho od pana Klímy, kuchaře z Biodožínek). V míse promícháme 200 g Hrašky, 650 g celozrnné žitné mouky, lžičku soli, a postupně vmícháme 1 l vlažné vody. Těsto necháme hodinku odležet a mezitím připravíme zeleninu: nastrouháme na nudličky 500 g červeného zelí a 400 g červené řepy. Na dvou lžících oleje osmahneme cibuli, přidáme 50 g hrozinek a 50 g nahrubo nalámaných vlašských ořechů a po chvíli i nastrouhanou zeleninu. Osolíme, podlijeme 100 ml červeného vína a dusíme 15 – 20 minut. Ochutíme jablečným octem a cukrem nebo jiným sladidlem.
Těsto protlačujeme sítem na halušky do vroucí slané vody, přivedeme k varu a vaříme asi 6 minut. Scedíme a promícháme se lžící oleje.



Žádné komentáře:

Okomentovat